Wat betekent naleving voor Fluid Branding?

Naleving? Naleving, ook wel op zijn Engels ‘compliance’ genoemd, is erg belangrijk.

Wij houden ons aan bepaalde wetten, regels en richtlijnen die door verschillende op nationaal (of internationaal) niveau erkende instanties, zoals ISO en Sedex, zijn vastgesteld. Onze klanten kunnen er derhalve op vertrouwen dat we op de juiste manier te werk gaan en dat ze, door met ons samen te werken, te maken krijgen met een sociaal verantwoorde toeleveringsketen en hoogwaardige producten en diensten waarvoor de strengste normen op het gebied van bedrijfspraktijken en -ethiek gelden.

Dus ja, naleving is erg belangrijk. Hieronder gaan we wat dieper in op onze certificeringen en wat zij betekenen, zodat u weet dat u bij ons aan het juiste adres bent wanneer u onze hulp inroept.

b corporation b corporation

Gecertificeerde B Corporation

B Corps zijn commerciële bedrijven die door het niet-commerciële B Lab worden gecertificeerd als zij aan enkele strenge normen voldoen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoordelijkheid en openheid: kortom, al die dingen waar we ons altijd zo hartstochtelijk voor inzetten.

Het is de filosofie van B Corp om zoveel mogelijk bedrijven te inspireren om niet alleen de beste ter wereld te worden maar ook de ‘Best for the World®’ te zijn. En aangezien we er, bij alles wat we doen, naar streven om een wereld op te bouwen waarin iedereen aan zijn trekken komt, leek deze certificering uitstekend bij ons te passen. Reden genoeg om ons dus bij deze beweging aan te sluiten.

Lees hier meer over onze B Corporation-status.

BPMA Charter Distributor-status

We zijn beëdigd distributeur van de BPMA (de British Promotional Merchandise Association), wat betekent dat we ons tijdens onze activiteiten altijd aan de strengste bedrijfsethische normen in de sector van promotionele merchandise houden.

Waarom is dit belangrijk?

Het Charter Distributor-logo van de BPMA wordt in onze sector als een ‘veiligheidskeurmerk’ erkend. Als je deze badge mag dragen, dan heb je die ook dubbel en dwars verdiend. Om ervoor te zorgen dat onze normen hoog blijven, worden bedrijven met deze status regelmatig opnieuw beoordeeld. Zo kunnen we de normen voortdurend verbeteren en de markt verder ontwikkelen.

Beëdigde distributeurs bieden continuïteit en garanderen een aanbod van hoge kwaliteit. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in de volgende grote opdracht, maar ook, en vooral, in samenwerkingen op de lange termijn. Ze werken samen met hun klanten en zorgen ervoor dat alle uitdagingen die de markt hen toewerpt opgelost worden.

De BPMA Charter Distributor-status staat voor:

 • Kwaliteit (van processen en producten)
 • Productconformiteit
 • Ethische en milieuwaarden
 • Continuïteit (van dienstverlening en producten)
 • Financiële stabiliteit
 • Samenwerking
 • Vertrouwen

ISO 9001- & ISO 14001-certificeringen

We zijn zowel ISO 9001- als ISO 14001-gecertificeerd - beide wereldwijd erkende normen op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen, moet een bedrijf aantonen dat hun interne processen en systemen aan strenge kwaliteits- en milieunormen voldoen en dat zij deze normen ook kunnen handhaven. Wij houden deze normen in stand door onze systemen voortdurend te meten, handhaven en verbeteren.

Sedex-lidmaatschap

Sedex is een internationaal erkende, niet-commerciële organisatie die zich inzet voor de verbetering van de ethische bedrijfspraktijken in wereldwijde toeleveringsketens. Als lid kunnen wij informatie delen en beheren op het gebied van de volgende vier belangrijke onderwerpen:

 • Arbeidsomstandigheden
 • Gezondheid en veiligheid
 • Het milieu
 • Bedrijfsethiek

Sedex beheert een speciaal voor dit doel ontworpen elektronisch systeem waar inkopers informatie over ethische en verantwoorde bedrijfspraktijken in onze leveringsketen kunnen verzamelen en analyseren. Zo kunnen wij een oogje in het zeil houden op de prestaties van onze leveranciers. Voor leveranciers is dit een efficiënte en kosteneffectieve manier om informatie met hun klanten te delen. Zo voorkomen ze een hoop papieren rompslomp en besparen ze veel tijd en geld.

Door deze vertrouwelijke gegevens op een veilige manier te beheren en met hun leden te delen, zorgt Sedex ervoor dat bedrijven minder tijdrovende audits hoeven te doorstaan, wat inkopers en leveranciers weer meer tijd oplevert om zich op hun kernactiviteiten te richten.

TPM-, CPM- & MPM-gekwalificeerde teamleden

Oké... vraagt u zich ook al af wat dat nu precies betekent?

Ze maken allemaal deel uit van het trainings- en ontwikkelingsprogramma van de BPMA, de British Promotional Merchandise Association. Teamleden kunnen zich aanmelden voor de cursussen die binnen het programma voor permanente beroepsontwikkeling worden aangeboden, zodat zij altijd goed bijgeschoold zijn en op de hoogte blijven van alle nieuwste kennis in hun vakgebied.

Met een programma variërend van productkennis en druktechnieken tot processen en inkoop, zorgen deze trainingen ervoor dat onze mensen altijd over de beste en nieuwste vakkennis en vaardigheden beschikken, zodat zij al uw vragen eenvoudig en deskundig kunnen beantwoorden, u het beste advies kunnen leveren en op al uw projectopdrachten kunnen ingaan.

 • Het programma begint met de TPM-kwalificatie (waarbij TPM staat voor: Training in Promotionele Merchandise). Leden van het Fluid-team met minder dan drie jaar ervaring binnen het vakgebied kunnen zich hiervoor aanmelden.
 • Medewerkers met zo‘n drie tot vijf jaar ervaring kunnen proberen het CPM-examen te behalen (waarbij CPM staat voor: Certificering in Promotionele Merchandise).
 • Tot slot kunnen teamleden zich inschrijven voor het MPM-examen (waarbij MPM staat voor: Master in Promotionele Merchandise). Dit examen is voor de echte rotten in het vak met meer dan vijf jaar ervaring in de sector.

Het komt erop neer dat wij over een team vakspecialisten beschikken die volledig zijn toegerust om u, onze klanten, op een zo hoog mogelijk niveau en zo deskundig mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dat is wel een hoeraatje waard!