Klantcase: Sky Betting & Gaming

De klant:

Sky Betting & Gaming is een zeer herkenbare naam in de wereld van het online wedden en casinospelen, en streeft ernaar de beste digitale speler in zijn sector in het VK te worden. Het bedrijf maakt een snelle expansie door en wilde graag het juiste talent aantrekken voor hun groeiende team...

Doelmarkt/-sector:

Potentiële kandidaten voor hun team op wervingsevenementen.

De opdracht:

De in Leeds gevestigde verkoopdirecteur Kyle Scott kreeg de volgende taakomschrijving:

  • een innovatieve en op maat gemaakte reeks promotionele producten ontwerpen en maken die tijdens evenementen in het VK door het interne wervingsteam kunnen worden uitgedeeld.
  • een aangepast assortiment producten van hoge verkoopkwaliteit leveren dat geheel op de visie en kernwaarden van de klant is afgestemd, maar dat ook goed bij het merk past en binnen budget blijft.
  • een reeks producten leveren die bij de potentiële kandidaten een blijvende indruk achterlaten.
  • deze producten op tijd produceren, opslaan en verzenden naar diverse wervingsevenementen verspreid over het hele land.

De uitdaging:

Kyle zag zich voor een aantal problemen gesteld tijdens de samenstelling van het assortiment: de producten moesten makkelijk verpakt, opgeslagen en vervoerd kunnen worden naar evenementen in alle uithoeken van het VK. Het assortiment moest uit genoeg variatie bestaan om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken maar mocht daarbij het rendement van de klant niet in het gedrang brengen. Om aan de merkrichtlijnen van het bedrijf te voldoen moest het hele assortiment bovendien voorzien worden van het logo van Sky Betting & Gaming in full-colour. Een groot deel van het assortiment moest op aanvraag gedrukt kunnen worden dankzij de onvoorspelbare vraag naar producten tijdens dit soort evenementen.

De oplossing:

We hebben geheel binnen budget een innovatief assortiment promotionele producten aan de klant geleverd, met artikelen zoals flessenwater en met logo bedrukte zakjes snoep, dat op tijd tijdens de diverse banenmarkten, wervingsevenementen en beurzen kon worden uitgedeeld. We zijn zorgvuldig te werk gegaan en hebben een assortiment samengesteld dat aan alle specificaties in de taakomschrijving voldeed. We hebben ervoor gezorgd dat alle producten gedrukt, opgeslagen en bij alle evenementen in het VK afgeleverd werden.

Het resultaat:

De producten werden zeer goed ontvangen door Sky Betting & Gaming. “Fluid Branding heeft het hele proces voor ons geleid, van de keuze van producten tot aan de distributie door het hele land. Hierdoor kon ons drukke team zich concentreren op hun eigen kerntaken”, aldus Georgina Adams, technologierecruiter bij Sky Betting & Gaming. “Fluid Branding heeft alle producten voor ons op de juiste wijze verpakt en op tijd bij alle evenementen afgeleverd. We hebben hele goede feedback ontvangen van ons doelpubliek over onze promoartikelen. Met name de koptelefoons met logo en zakjes jellybeans waren erg gewild bij de studenten!“